Upéct opravdu dobrý, hutný, několikapatrový a pořádně čokoládový dort, to není jen tak. Odpoledne uteče jak voda a čokoládu máte až za ušima. A kouzlo spočívá v jeho jednoduchosti - zvenku je jednoduše bílý, ale když se rozkrojí, objeví se čokoláda!
Sněhové iglů
Sněhové iglů
Korpus:
- 500g hl. mouky
- 400g moučkového cukru
- 100g másla
- 6 vajec
- 60g kakaa holandského typu
- 500 ml mléka
- 2 prdopeče (PRášky DO PEČiva)
- 2 hořké čokolády, čím víc kakaa v nich je, tím lépe
- špetka soli
Náplň:
- 3 kelímky 40% smetany ke šlehání
- 2 kelímky zakysané smetany
- Máslo a čokoládu rozpusťte a nechte zchladnout.
- Všechny ostatní suroviny na korpus smíchejte, nakonec přidejte čokoládu. Nalejte do dvou vymazaných a moukou vysypaných dortových forem (já jsem použila formy o průměru 18cm a 22 cm) a pečte cca hodinu (v elektrické troubě) na 175 stupňů.
- Dorty nechte vychladnout a mezitím si dotuha vyšlehejte šlehačku.
- Každý dort rozdělte na 2 - 3 části. Napřeskáčku plňte vrstvy zakysanou smetanou a šlehačkou, kterou potom pokryjte i povrch.
- Dejte ideálně přes noc, minimálně pak na 3 hodiny odležet do lednice.