Švédský recept, jak jinak. Hodně sladký, neuvěřitelně máslový a že je to dobré, asi ani zmiňovat nemusím. Jen tedy pokud máslu zrovna nehodlujete, raději to ani nezkoušejte, jinak mě budete proklínat... Ve Švédku je vůbec všechno až moc sladké. Je to zřejmě proto (a nyní za pravdivost informací neručím, neb jsem to vypozorovala sama), že v této zemi je spousta tmy a Švédové se potřebují nadoporovat cukrem, aby celé dny neprospali jako medvědi. Navíc pijí kávu. Pořád. Zatraceně silnou a černou a k tomu se to sladké dokonale hodí. Dva životabudiče najednou.
Pekla jsem podle stránky Söta saker (v překladu Sladké věci). V původním receptu je věc zvaná sirap, ano, hádáte správně, že je to sirup. Cukrový sirup, který se přidává do spousty sladkých koláčů. Ale u nás ho nemáme, takže použijte med anebo zlatý sirup.