Krémový vanilkový cheesecake s korpusem, který chutná jako slaný karamel, lehounkou pěnou z borůvek a hoblinkami bílé čokolády. Můj dnešní recept je velká dobrota!
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/36f36a7e-6d23-4e45-a212-3913ab5ce86d/blog-cheesecake-1.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)
Pár poznámek k receptu:
- Korpus je ze sušenek Lotus, ke kterým přidávám sůl, korpus díky tomu chutná jako slaný karamel. Sůl můžete vynechat nebo jí dát méně, jestli to není váš šálek kávy.
- Použila jsem lesní borůvky, které mají ve srovnání se těmi kanadskými výraznější chuť. Můžete použít jak čerstvé, tak mražené.
- Místo borůvek můžete použít i maliny nebo rybíz.
- Místo vanilky lze použít kardamom, bude stačit 1/4 lžičky.
- Pokud jste cheesecake nikdy dřív nepekli, přečtěte si nejdřív článek Jak upéct dokonalý cheesecake, který je plný rad, aby se vám cheesecake vždy povedl!
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/95f4690c-b228-483b-ae55-074ca98cdedc/blog-cheesecake-2.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/0dfee54e-98a4-452c-b6cf-90ba7e671c3e/blog-cheesecake-3.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)