Krémový vanilkový cheesecake s korpusem, který chutná jako slaný karamel, lehounkou pěnou z borůvek a hoblinkami bílé čokolády. Můj dnešní recept je velká dobrota!
Pár poznámek k receptu:
- Korpus je ze sušenek Lotus, ke kterým přidávám sůl, korpus díky tomu chutná jako slaný karamel. Sůl můžete vynechat nebo jí dát méně, jestli to není váš šálek kávy.
- Použila jsem lesní borůvky, které mají ve srovnání se těmi kanadskými výraznější chuť. Můžete použít jak čerstvé, tak mražené.
- Místo borůvek můžete použít i maliny nebo rybíz.
- Místo vanilky lze použít kardamom, bude stačit 1/4 lžičky.
- Pokud jste cheesecake nikdy dřív nepekli, přečtěte si nejdřív článek Jak upéct dokonalý cheesecake, který je plný rad, aby se vám cheesecake vždy povedl!