Narozeninový dort, neb měsíc zpátky jsem slavila úctyhodný věk a první bílý vlas (moudrost, abyste rozuměli). Nicméně, zpátky k tématu. Dort. Po večerech nemůžu spát, protože přemýšlím o nejdokonalejší chuťové kombinaci a že já si dokážu navymýšlet věcí... Letos vyhrála čokoláda (stejně jako minulý rok - čekal někdo něco jiného?). Upekla jsem si třípatrovou kladdkaku s malinami a čokoládovým krémem a bylo to lahodné.
Kladdkaka je snad nejrychlejší dort, který znám. Umícháte ho v ruce, chvíli pečete a vznikne vám něco dokonalého. Seriously, nepotkala jsem ještě nikoho, komu by nechutnal. Já sama ho nejraději peču tak, aby byl prostředek úplně syrový, protože jednak ztuhne a potom, kdo by neměl rád tekutou čokoládu?
K ruce si vemte tři dortové formy o průměru 16 cm (anebo jednu a pečte to natřikrát, že). Místo toho, abyste upekli jednu kladdkaku, upečete rovnou tři. Nebudeme troškařit. Recept na jeden dort naleznete zde, v tomto receptu jsem vám to rovnou vynásobila třema. Doufám, že mě za to množství cukru nebudete proklínat... Nutno říci, že na to, jak maličký dortík je (16 cm opravdu není moc), stačí pro pořádnou kopu lidí. Nakrájela jsem ho na 16 kousků a i tak bylo těžké svou porci dojíst. Je hutný a sladký...
K servírování doporučuji tuhou šlehačku a případně čerstvé maliny, protože ta jejich kyselost a nesladkost šlehačky chuť dortu dokonale doplní.