Dostala jsem ohromnou chuť na ovesné sušenky, která mě ne a ne opustit. A abych se v tom pečení taky něčemu přiučila, řekla jsem si, že musí být veganské. Popravdě jsem příliš nedoufala, že se povedou na první pokus, jenže ony se povedly! A jsou úplně dokonalé! Křupavé na povrchu, vláčné uvnitř díky mandlovému máslu Šufánek a mandlové mouce a jemně voňavé po skořici a muškátovém oříšku.

Tenhle recept je navíc neuvěřitelně variabilní. Místo mandlového másla můžete použít třeba lískooříškové nebo arašídové máslo a stejně tak nasypat do těsta mouku z jiných ořechů. Klidně přidejte i semínka, sušené ovoce, oblíbené koření, kousky čokolády, nastrouhanou pomerančovou kůru… pak ale uberte tolik gramů ovesných vloček, kolik jste přidali jiných surovin.
