Ve Švédsku se čtyřicet dní před Velikonocemi tradičně slaví Fettisdagen, v překladu „tlusté úterý“. Tento den je spojený s konzumací kynutého pečiva plněného mandlemi a šlehačkou zvaného semla. Letos jsem spojila dva mé oblíbené švédské recepty do jednoho – semly a skořicové šneky kanelbullar a vznikli mi vláční šneci z kynutého těsta plnění mandlemi a provonění kardamomem.
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/Devce-u-plotny/Recepty/Mandlovi%20sneci/blog-sneci-2.gif?ext=.gif)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/Devce-u-plotny/Recepty/Mandlovi%20sneci/blog-sneci-3.gif?ext=.gif)
![](https://www.kacurak.com/DevceUPlotny/media/Devce-u-plotny/Recepty/Mandlovi%20sneci/blog-sneci-4.gif?ext=.gif)