Koupila jsem dvě překrásná zralá manga, tím to celé začalo. V raw cheesecaku by chutnala moc dobře, říkala jsem si. A tak jsem se pustila do přípravy této raw dobroty, kterou jsem naprosto ohromila svou babičku (která mi nechtěla věřit, že tam nejsou ani vajíčka, ani mascarpone).
![](https://assets-us-01.kc-usercontent.com:443/55779b69-02dc-438a-a553-dec737af7c0c/e748f727-bcde-4906-a24e-f56c445ae658/raw-mangovy-cheesecake.jpg?w=1100&fm=webp&q=80)
Raw dorty jsou v zásadě hrozně jednoduché. Všechno pomixujtete dohromady, nalijete do formy a necháte zhutnout. Jediná věc, bez které se při přípravě raw dortíčků neobejdete, je dobrý mixér.
Já jsem raw dezerty je moc oblíbila, a tak na blogu najdete třeba můj trojbarevný raw dort, raw jahodový cheesecake (který chutná jako jahodová zmrzlina) a raw malinový cheesecake, cheesecake ze sušených švestek (ten tedy není 100% raw) a třeba i neobvyklý raw avokádový cheesecake.
Do receptu budete potřebovat celkem nějakých 450 g mangové dužiny. To odpovídá jednomu velikému mangu nebo dvěma menším kouskům. Použijte jen dokonale zralé plody.